Peter gebruikt al ruim 10 jaar zijn inzichten als orkestdirigent bij het trainen van leiderschap. Dirigeren is een prachtig platform waarmee het gereedschap van alle leiders – zoals visie, timing, non-verbale communicatie en less-is-more – inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Van CEO’s van multinationals tot Officieren van Dienst bij de politie: hij heeft vele leidinggevenden op een speelse manier inzicht gegeven over het hoe, wat en wanneer van leiderschap.

“Als kind was ik al gefascineerd door de magie van de dirigent. Toen ik zelf het podium betrad leerde ik dat hele andere factoren meespelen dan alleen de muziek, met name leiderschap. Het doorgronden daarvan werd mijn nieuwe fascinatie. Mensen in staat stellen deze inzichten zelf als dirigent te beleven werd de nieuwe magie.”

Hij begon zijn dirigeer carriere als assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest en Jaap van Zweden. Daarna werkte hij over de hele wereld samen met de beste orkesten, ensembles, solisten en topdirigenten. Door zijn podiumervaring te delen en dit te combineren met het talent om mensen goed aan te voelen, helpt hij graag anderen om ook de stok op te pakken en hun omgeving naar een hoger niveau te dirigeren.